Lõunasöögi retseptid

Nuudlivorm Gorgonzola juustuga 

Toidutare, 24. oktoober 2004, 01:52
Nuudlivorm porru ja Gorgonzola juustuga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
100 g lintnuudlid
sool
375 g Porrulauk
10 g või
0.3125 dl valge vein
sool
0.625 dl piim
0.5 dl créme fraiche
50 g Gorgonzola juust
0.25 sl tärklis
värskelt jahvatatud must pipar
rasvaine vormi määrimiseks

Valmistamine
Keeda nuudleid kergelt soolaga maitsestatud vees 8-10 minutit, kurna ja vala üle külma veega ning nõruta. Puhasta, pese ja lõika 1 cm rõngasteks porru. Sulata potis või ja kuumuta selles kergelt porrurõngaid, vala juurde vein ja hauta veel umbes 3 minutit. Maitsesta soolaga. Kalla pealt ära vedelik ja kuumuta seda koos piima ning créme fraiche´ga teises potis. Murenda kastmesse juust ja sulata pidevalt segades. Lahusta tärklis väheses külmas vees ja paksenda sellega kaste, maitsesta pipraga. Sea rasvainega määritud vormi kihiti nuudlid, porrurõngad ja kaste. Küpseta vormirooga eelsoojendatud praeahjus 220°C (gaasipliidil 3.jaotus) juures umbes 25 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee