Vürtsikas riisivorm
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
75 g riis
1.25 dl keev lihapuljong
0.25 lehte Loorber
0.25 tk kooritud küüslauguküüs
rosinad
1 tk musta pipra tera
125 g hapukurk
75 g suitsusealiha
0.625 dl hapukoor
0.625 dl vahukoor
0.125 tl Kaneel (jahvatatud)
jahvatatud vürts
rasvaine vormi määrimiseks
hapukoor srveerimiseks
Valmistamine
Keeda riisi nõrgal tulel kaanega kaetult küüslaugu, loorberi ja piprateradega maitsestatud lihapuljongis umbes 30 minutit. Võta välja vürtsid ja sega riisi hulka rosinad. Lõika hapukurgid ja suitsusealiha õhukesteks viiludeks. Sega kokku hapu- ja vahukoor ning maitsesta kaneeli ja vürtsiga. Pane veerand riisist rasvainega määritud vormi, lao sellele kihiti kolmandik nii kurkidest, suitsulihast kui kooresegust. Korda toimingut, kuni kõik ained on ära kasutatud. Viimaseks kihiks jäta riis. Küpseta vormirooga eelsoojendatud praeahjus 225°C (gaasipliidil 4.jaotus) juures umbes 50 minutit. Serveeri koos hapukoorega.
Kommentaarid (0)