Taimetoidu retseptid

Kartulikotletid keedetud kartulist 

Toidutare, 23. oktoober 2004, 23:44
Praetud kartulipätsid valmistatakse riivitud keedukartulist.

Koostisosad
187.5 g eelmisel päeval keedetud kartulid
0.25 tl sool
värskelt jahvatatud must pipar
7.5 g või
1 sl (riivjuust)
1 sl (pekiribad)
0.75 tk (hakitud sibul)

Valmistamine
Koori ja riivi jämedalt kartulid. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi väikesed pätsikesed ja vajuta pealt lamedaks. Sulata pannil või ja tõsta sinna kartulipätsid. Kata pealt lameda taldrikuga nii, et taldriku ja kartulite vahele ei jääks vaba ruumi. Prae pätsid madalal kuumusel kuldpruuniks. Keera umbes 15 minuti pärast pätsidel taldriku abil teine külg ja prae veel 15 minutit. Vajadusel lisa võid. Kartulipätsidele võid lisada ka riivitud juustu, pekiribasid, hakitud sibulat või veidi küüslauku ja tüümiani.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee