Kiudainerikkad toidud

Ahjuspinat juustu ja piiniapähklitega 

Toidutare, 23. oktoober 2004, 20:16
Ahjuspinat mozzarella, piiniapähklite ja Parma juustuga.

Koostisosad
250 g Spinat
0.25 küünt Küüslauk
1 sl oliivõli
0.75 sl Piiniaseemned
37.5 g mozzarella juust
1.5 sl Parmesani v. muud kõvat juustu
sool
värskelt jahvatatud must pipar

Valmistamine
Pese ja kuivata spinat, lõika ära paksud leherootsud. Määri küpsetusplaat õliga. Koori ja lõika pikuti pooleks küüslauguküüs ning hõõru selle lõikepinnaga plaati. Jaota spinat ühtlaselt küpsetusplaadile ja suru katki lehed. Puista peale pähklid ja ülejäänud õli. Lõika mozzarella väikesteks kuubikuteks, laota spinatile ja riputa peale soola ning pipart. Küpseta eelsoojendatud praeahjus umbes 220°C (gaasipliidil 4.jaotus) juures 15-20 minutit. Riputa valmis ahjuspinatile parmesani ja serveeri rooga ahjuplaadilt. Ahjuspinat sobib lisandiks prae juurde või eelroaks koos prantsuse saiaga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee