Lambaliha retseptid

Kartulikübaraga lambakarbonaad 

Toidutare, 23. oktoober 2004, 01:14
Ahjus üleküpsetatud praetud lambakarbonaadid kartulipüreekattega veinikastmes. Antud kogused on mõeldud neljale sööjale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
16 tk lambakarbonaad (1 tk umbes 50 g)
sool
värskelt jahvatatud must pipar
1 tk pressitud küüslauguküüs
600 g kartul
3 tk munakollane
70 g või
3 sl oliivõli
5 sl punane vein
2.5 dl lambalihapuljong

Valmistamine
Loputa lambakarbonaadid külma vee all, tupsuta kuivaks ja hõõru sisse soola, pipra ning küüslauguga. Koori ja pese kartulid. Keeda neid soolvees umbes 20 minutit. Suru kuumad kartulid läbi pressi, sega sisse 20 g võid ja kaks munakollast. Sulata pannil 20 g võid, prae selles lambakarbonaade mõlemalt poolt umbes 2 minutit. Pane kartulimass tordipritsiga lihatükkidele ja määri pealt ühe munakollasega. Aseta karbonaadid ahjuplaadile ja küpseta eelsoojendatud ahjus 250°C (gaasipliidil 5.-6. jaotus) juures, kuni kartulimass muutub kergelt pruunikaks. Kalla pannilt ettevaatlikult ära praerasv, vala juurde oliivõli, punane vein ja puljong. Keeda kaste kokku ja klopi sisse ülejäänud või. Maitsesta kreemjas kaste soola ja pipraga. Sea karbonaadid taldrikutele ja kalla peale kaste.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee