Lambaliha retseptid

Lambaselja piccata köögiviljadega 

Toidutare, 23. oktoober 2004, 00:55
Praetud paneeritud lambalihalõigud köögiviljahautisel (paprika, baklažaan, suvikõrvits,tomat, sibul).

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
0.25 tk Sibul
0.25 küünt Küüslauk
0.25 tk punane paprika
0.25 tk roheline paprika
0.25 tk suur baklažaan
0.25 tk suur suvikõrvits
0.5 tk Tomat
0.75 sl oliivõli
0.25 sl tomatipasta
Rosmariin
Tüümian
sool
värskelt jahvatatud must pipar
125 g *lambaliha (kondita seljatükk)
0.5 sl nisujahu
0.5 tk kanamuna
0.25 sl Parmesani v. muud kõvat juustu
0.75 sl oliivõli

Valmistamine
Köögiviljahautis: koori ja haki peeneks sibul ning küüslauk. Pese ja puhasta paprikakaunad. Pese baklažaan ja suvikõrvits, lõika ära otsad. Lõika köögivili kuubikuteks. Tee tomatitele ristikujuline sisselõige, kalla üle keeva veega, "ehmata", koori, puhasta seemnetest ja lõika kuubikuteks. Kuumuta potis oliivõli, hauta selles sibulat, küüslauku ja paprikat. Lisa ülejäänud köögivili (v.a. tomat). Maitsesta rosmariini, tüümiani, soola ja pipraga ning hauta umbes 20 minutit. Sega juurde tomatid ja tomatipasta. Piccata: lõika liha umbes 40 g tükkideks ja klopi õhukeseks. Maitsesta soola ja pipraga. Klopi lahti munad, sega Parmesani juustuga. Paneeri lihatükid jahus, kasta munasegusse ja prae oliivõlis nõrgal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Jaota köögiviljahautis taldrikutele ja aseta peale lihatükid.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee