Taimetoidu retseptid
23. oktoober 2004, 00:28

Rohelise pipra remulaad

Majoneeskaste marineeritud kurgi, sibula ja konserveeritud rohelise pipraga. Vürtsikas kaste lihalõikude juurde.

Koostisosad
2 tk munakollane
2 sl sidrunimahl
0.5 tl sinep
sool
puistevürtsid
1.25 dl toiduõli
2 tk marineeritud kurk
1 tk kevadsibul
1 sl hakitud petersell
2 tl konserveeritud roheline pipar

Valmistamine
Klopi munakollased sidrunimahla, sinepi, soola ja puistevürtsidega mikseriga vahule. Lisa aeglaselt toasoe õli. Lõika marineeritud kurgid pisikesteks kuubikuteks, puhasta, pese ja haki peeneks kevadsibul. Sega need koos peterselli ja konserveeritud pipraga majoneesi hulka. Hoia enne serveerimist külmas. Paku külmade lihalõikude juurde. Õli ja munakollast saab siduda ainult toatemperatuuril. Kasuta vaid maitselt neutraalset õli.