Linnuliha retseptid
22. oktoober 2004, 23:04

Kana basiiliku-vahukastmes

Omapärase basiiliku-vahukastmega muudad vaheldusrikkaks praetud linnuliha.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
125 g kanatükid
0.25 sl või
0.25 tk Sibul
0.25 tl terapipar
0.625 dl valge vein
sool
0.25 tk munakollane
värskelt jahvatatud must pipar
0.25 sl hakitud värske basiilik

Valmistamine
Loputa kanatükid külma vee all ja tupsuta kuivaks. Sulata pannil või ja pruunista selles kanatükid. Koori sibul, poolita ja lõika ribadeks. Pane sibularibad koos piprateradega pruunistatud kanatükkidele ja lisa vett. Keeda algul kaanega 45 minutit, seejärel kaaneta veel 15 minutit. Kurna puljong läbi sõela, lisa valge vein ja redutseeri kõrgel kuumusel kaaneta potis, kuni järgi jääb 2 dl vedelikku. Lisa sool, lase jahtuda käesoojaks ja sega hulka munakollane. Klopi kaste kuumas (mitte keevas) veevannis (et muna ei kalgenduks) vispliga vahtu. Maitsesta uuesti soola ja pipraga ning lisa hakitud basiilik. Omapärase kastmega muudad vaheldusrikkaks praetud linnuliha.