Kana basiiliku-vahukastmes
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
125 g kanatükid
0.25 sl või
0.25 tk Sibul
0.25 tl terapipar
0.625 dl valge vein
sool
0.25 tk munakollane
värskelt jahvatatud must pipar
0.25 sl hakitud värske basiilik
Valmistamine
Loputa kanatükid külma vee all ja tupsuta kuivaks. Sulata pannil või ja pruunista selles kanatükid. Koori sibul, poolita ja lõika ribadeks. Pane sibularibad koos piprateradega pruunistatud kanatükkidele ja lisa vett. Keeda algul kaanega 45 minutit, seejärel kaaneta veel 15 minutit. Kurna puljong läbi sõela, lisa valge vein ja redutseeri kõrgel kuumusel kaaneta potis, kuni järgi jääb 2 dl vedelikku. Lisa sool, lase jahtuda käesoojaks ja sega hulka munakollane. Klopi kaste kuumas (mitte keevas) veevannis (et muna ei kalgenduks) vispliga vahtu. Maitsesta uuesti soola ja pipraga ning lisa hakitud basiilik. Omapärase kastmega muudad vaheldusrikkaks praetud linnuliha.
Kommentaarid (0)