Lõunasöögi retseptid

Porgandi-kartuliroog 

Toidutare, 22. oktoober 2004, 21:04
Porgandi-kartulivormiroog juustuga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk keskmine kartul
0.5 tk keskmine porgand
0.25 tk Sibul
0.625 dl piim
sool
värskelt jahvatatud must pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
või vormi määrimiseks
0.25 dl riivjuust

Valmistamine
Kartulid, porgandid ja sibul koorida ning lõigata õhukesteks viiludeks. Piim kuumutada keema, maitsestada vähese soolaga ja lisada köögiviljaviilud. Keeta hästi tasasel tulel 10 minutit, maitsestada pipra ja muskaatpähkliga. Köögivilju ei keedeta täiesti pehmeks. Ahjuvorm määrida võiga, valada vormi pool köögiviljasegust, sellele riputada pool riivjuustust. Valada vormi ülejäänud köögiviljasegu ja riputada peale ülejäänud riivjuust. Küpsetada 225°C juures 20 minutit. Ahjuvormi võib pealt katta fooliumiga. Roa juurde sobib pakkuda toorsalateid.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee