Küpsetised

Peedi-selleripirukas 

Toidutare, 22. oktoober 2004, 20:53
Peedi-selleripirukas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
125 g pehme või
1 dl mahedamaitseline riivjuust
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulber
0.5 dl vesi
200 g *peet
100 g Juurseller
1 tk suur hapu õun
1 tk väike sibul
1 sl või
200 g kodujuust
2 dl piim
2 tk kanamuna
1 tl sool
Köömne seemned
Must pipar

Valmistamine
Või vahustada, lisada riivjuust, jahuga segatud küpsetuspulber ja vesi. Segada kiiresti ühtlaseks tainaks. Tainas panna vormi põhjale ja äärtele, torkida sellesse kahvliga augukesed ja pirukapõhja küpsetada kuumas ahjus (225°C juures) 10 minutit. Täidise valmistamiseks koorida peedid ja seller, riivida jämedal riivil. Õunad koorida, seemnekojad eemaldada ja õunad riivida jämedal riivil. Sibul koorida ja hakkida. Või sulatada pannil, lisada sibul, seejärel peet ja seller ning kuumutada pidevalt segades, kuni sibul on klaasjas. Lisada riivõun ja kuumutada tasasel tulel 5-10 minutit. Segu jahutada veidi ja lisada omavahel eelnevalt segatud munad, piim ja kodujuust. Maitsestada soola ja köömnetega. Peedi-selleritäidis valada ellküpsetatud põhjale ja küpsetada 225°C juures 30 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee