Lõunasöögi retseptid

Juurviljakotletid 

Toidutare, 22. oktoober 2004, 20:28
Juurviljakotletid (kartul, porgand, kaalikas, peet).

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g koorega keedetud või küpsetatud juurviljad - kartul, porgand, kaalikas, peet
0.5 tk Sibul
0.5 tk kanamuna
sool
0.75 dl nisujahu
praadimiseks või ja õli segu

Valmistamine
Keedetud või küpsetatud juurikad koorida, ajada koos sibulatega läbi hakklihamasina või hakkida köögikombainis. Lisada ülejäänud ained ja segada tainas ühtlaseks. Maitsestada soolaga. Võib lisada ka maitseürte. Tainast vormida väikesed ümmargused kotletid ja paneerida need jahus. Praadida kuumas õli ja või segus kuldpruuniks. Serveerida võib koos mitmesuguste toorsalatitega. Lisandiks sobivad ka kõrvitsasalatid ja marineeritud kurgid, pohlamoos. Kastmeks võib pakkuda kas lihtsalt maitsestatud hapukoort või hapukoorekastmeid.