Lõunasöögi retseptid

Šokolaadi-puuviljakook 

Toidutare, 17. oktoober 2004, 18:02
Gluteenivaba kihiline šokolaadikook virsikute ja kirssidega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
10 tk kanamuna
2.5 dl suhkur
1.5 dl tume kakaopulber
75 g *sissetehtud kirsid
1 purk aprikoosikonserv
4 dl vahukoor
3 sl suhkur
50 g tume šokolaad
1 purk katteks puuviljakonserv

Valmistamine
Löö munad lahti, munavalged ja rebud eraldi. Jälgi, et valge hulka ei satuks kollast. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahusta rebud suhkruga, nii et saad paksu vahuse segu. Ettevaatlikult segades lisa sinna läbi sõela kakaopulber. Sega ka munavalgevaht rebu-kakaovahu hulka. Laota taigen õhukese kihina kahele ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Küpseta koogiplaate ringõhuahjus 200°C juures 20 minutit. Lase ahjust võetud koogiplaadid jahtuda ja lõika pooleks. Valmista täidis: tükelda kirsid ja aprikoosid, vahusta koor suhkruga, riivi šokolaad peeneks. Pane kook serveerimisvaagnal kokku. Määri alumisele koogikihile vahukoort ning pane peale tükeldatud aprikoose ja kirsse. Aseta järgmine plaat peale ja korda sama. Koogi pinnale määri vahukoort ning kaunista šokolaadilaastude ja konservpuuviljaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee