Lõunasöögi retseptid

Apelsinikook šokolaadiglasuuriga 

Toidutare, 22. märts 2011, 13:50
Apelsini-šokolaadikook.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g või
2 dl suhkur
1 tk apelsini riivitud koor
3 tk kanamuna
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulber
3 sl apelsinimahl
1 dl *apelsinimahl
1 dl suhkur
50 g *või või margariin
150 g tume šokolaad

Valmistamine
1. Võta lahtikäiva servaga koogivorm ja määri seest võiga.
2.Vahusta või, lisa suhkur ja riivitud apelsinikoor. Vahustamist jätkates sega munad ükshaaval hulka. Sega hulka ka küpsetuspulbriga segatud jahu. Lõpuks lisa apelsinimahl. Kalla tainas määritud vormi ja küpseta kooki alumisel ahjuvõrel 200°C juures umbes 30 minutit.
3. Tee apelsinisiirup: vala mahl koos suhkruga potti ja aja keema. Võta kook ahjust välja ning torgi sellesse puutikuga auke, et siirup paremini sisse imbuks. Vala kook apelsinisiirupiga üle ja jäta jahtuma. Kummuta jahtunud kook vormist välja.
4. Glasuuri jaoks sulata potis või. Kui see on sulanud, võta pott tulelt ja lisa tükeldatud šokolaad. Sega, kuni saad ühtlase segu. Glasuuri kook üle.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee