Lõunasöögi retseptid
14. oktoober 2004, 23:22

Üleküpsetatud baklažaan

Tomati ja juustukastmega üleküpsetatud baklažaan.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
100 g Baklažaan
0.5 tk Sibul
õli või margariin praadimiseks
0.125 purki purustatud tomatid
0.25 dl vesi
0.25 tk kana- või aedviljapuljongikuubik
0.25 ml Must pipar
0.125 tl Basiilik (kuivatatud)
0.125 tl pune või majoraan
0.125 tl Tüümian
1 dl *piim
1 sl nisujahu
0.5 dl riivjuust
0.125 tl sool
0.125 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
peale riivjuustu

Valmistamine
Lõika baklažaanid sentimeetripaksusteks viiludeks ja kooritud sibulad rõngasteks. Pruunista baklažaaniviilud kergelt mõlemalt poolt teflonpannil kuumas rasvas ja pane laia ahjuvormi. Lisa pannile rasva ning sega seal sibularõngaid, kuni need omandavad veidi värvi. Pane juurde vesi, tomatid, puljongikuubik ja maitseained. Keeda ja jälgi, et puljongikuubik täielikult lahustuks. Vala segu vormi baklažaanidele. Mõõda potti üleküpsetamiskastme ained ja lase puukahvliga segades keema. Vala kaste vormi ja raputa peale riivjuustu. Küpseta rooga 200°C juures ahju keskosas 35-40 minutit. Paku juurde rohelist salatit. Üleküpsetatud baklažaanid sobivad ka küpsetatud või grillitud liha ja broileri juurde.