Kiudainerikkad toidud
14. oktoober 2004, 22:42

Juustukastmega üleküpsetatud tomatid

Juustukastmega üleküpsetatud tomatid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
125 g Tomat
0.5 tk Sibul
0.25 küünt Küüslauk
0.5 sl õli või margariin
0.25 tl Basiilik (kuivatatud)
0.125 tl sool
0.75 dl *piim
0.25 sl nisujahu
0.25 dl riivjuust
0.25 dl murendatud sinihallitusjuust
VÄRSKE MÜNT, BASIILIK VÕI AHARAKPUTK

Valmistamine
Pese tomatid, lõika viiludeks ja lao rasvaga kergelt määritud vormi. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Pruunista need kergelt pannil rasvas ja pane tomatite peale ning vahele. Maitsesta basiiliku ja soolaga. Mõõda potti piim, nisujahu ja riivjuust. Keeda kaste paksuks ning lisa sellele sinihallitusjuust. Vala kaste vormi ja küpseta rooga 225°C juures ahju keskosas umbes 25 minutit. Lõika kääridega peale värskeid ürte ning paku eelroana koos leiva ja salatiga.