Itaalia köök
4. jaanuar 2005, 11:37

Itaalia aedvilja-kartulivorm

Itaaliapärane kartuli-kabatshoki-tomativorm.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
125 g kartulid
25 g Kabatshokk
0.25 tk Sibul
0.75 tk Tomat
0.5 küünt Küüslauk
0.25 tl sool
0.25 ml Must pipar
0.25 tl Basiilik (kuivatatud)
0.25 dl piim
0.5 dl rõõsk koor
0.5 tl nisujahu
RIIVITUD EMMENTALI JUUST
0.5 tl Pune

Valmistamine
Koori kartulid ja lõika need paari millimeetri paksusteks viiludeks. Pese kabatshokk ning lõika see kartulitest pisut paksemateks viiludeks. Lao kartuli- ja kabatshokiviilud määritud vormi vaheliti. Koori ja haki sibul ning lõika kääridega tükkideks tomat. Puista tükid viilude vahele. Raputa peale peenestatud küüslauk, sool, pipar ja basiilik. Sega piim, rõõsk koor ja nisujahu ning vala segu vormi. Küpseta rooga 225°C juures ahju keskosas umbes 30 minutit. Puista peale riivjuustu ja punet ning jätka küpsetamist veel 20 minutit. Paku liha või vorstiroa juurde.