Kiudainerikkad toidud

Slaavi seeneroog ahjust 

Toidutare, 14. oktoober 2004, 19:30
Ahjus küpsetatud seenevorm.

Koostisosad
5 dl tükeldatud puravikud, šampinjonid, kukeseened või lehtrik-kukeseened
0.5 tk Sibul
0.5 küünt Küüslauk
0.75 sl õli või margariin
0.5 dl hapukoor
0.25 dl piim
0.25 sl nisujahu
0.1875 tl sool
0.075 tl Majoraan
0.5 sl hakitud värske till
0.25 ml Must pipar
0.25 ml Tüümian

Valmistamine
Puhasta seened ja lõika viiludeks. Koori ja haki sibulad ning küüslauguküüned. Hauta seeni, sibulat ja küüslauku pannil kuumas rasvas segades ning vala need väikesepõhjalisse madalasse potti või vormi. Seened võib sööjate jaoks jagada ka väikestesse portsjonivormidesse või -pottidesse. Sega hapukoore hulka piim, nisujahu ja maitseained. Vala segu seentele ning küpseta seenerooga ahjus 200°C juures umbes pool tundi. Paku koos leivaga eelroaks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee