Hommikusöögi retseptid
14. oktoober 2004, 18:42

Aedviljakaste

Aedviljakastmesse võib panna mitmesuguseid aedvilju ja maitseaineid vastavalt aastaajale ning soovile. Tähtis on, et selles oleksid koos mitmed maitsed ja lõhnad.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
0.5 tk Porgand
Juurseller
0.5 tk Sibul
37.5 g Kabatshokk
0.5 sl õli või margariin
0.5 küünt Küüslauk
0.5 dl vesi
0.25 purki purustatud tomatid
0.25 tk aedviljapuljongikuubik
0.25 tl Ürdisool
0.25 tl Basiilik (kuivatatud)
0.25 ml Tüümian
0.25 dl *kohvikoor
0.5 sl nisujahu

Valmistamine
Koori juurviljad ja sibulad ning riivi jämeda riiviga. Lõika muud aedviljad väikesteks kuubikuteks. Kuumuta laiapõhjalises potis õli, pane sinna aedviljad ja peenestatud küüslauguküüned ning sega aedvilju õlis, kuni nad omandavad pisut värvi. Lisa vesi, tükeldatud tomatid, aedviljapuljongikuubik ja maitseained. Keeda kastet umbes 15 minutit. Sega nisujahu koore hulka ja lisa kastmele paksenduseks. Kontrolli maitset ning hauta kastet veel 10 minutit kaane all. Valmis kaste on paks. Paku aedviljakastet ahjukartulite, keedetud riisi või spagettide juurde. Aedviljakastmesse võib panna mitmesuguseid aedvilju ja maitseaineid vastavalt aastaajale ja soovile. Tähtis on, et selles oleksid koos mitmed maitsed ja lõhnad.