Kalatoitude retseptid

Seene-krevetitäidisega kabatšokid 

Toidutare, 11. oktoober 2004, 01:54
Küpsetatud kabatšokid seene-kreveti-juustu-pähklitäidisega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
0.5 tk Kabatshokk
sool
0.75 sl *õli
0.125 tk Porrulauk
peenestatud kabatšokisisu
0.75 dl Timpnarmik
0.5 küünt Küüslauk
0.25 sl nisujahu
0.25 purki créme fraiche
1 sl tšilliketšup
0.125 tl sool
0.0625 tl Must pipar
0.1875 dl Arahhis
75 g kooritud krevetid
0.625 dl riivjuust

Valmistamine
Pese ja lõika kabatšokid pooleks. Uurista sisu näiteks lusikaga välja, nii et jäävad umbes poole sentimeetri paksused servad. Riputa uuristatud kabatšokkide sisse pisut soola ja küpseta neid mikros täiskuumusel 3-4 minutit. Kuumuta pannil õli ning veereta selles porruviilakaid. Hetke pärast lisa kabatšokkide sisu ja seenetükid ning pressitud küüslauk. Hauta umbes 5 minutit. Puista hulka nisujahu, lisa hapukoor ja lase mõni minut küpseda. Maitsesta kaste ja tõsta pann pliidilt. Poolita maapähklid ja rösti neid puhtal, kuival pannil. Sega pähklid koos krvettidega täidisesse. Jaota täidis kabatšokkidesse, raputa peale riivjuustu ja küpseta 225°C juures praeahjus umbes 10 minutit, kuni juust on saanud kuldse värvi. Serveeri koos värske salatiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee