Lõunasöögi retseptid
11. oktoober 2004, 00:20

Suure sirmiku rullid

Sirmiku-hakkliharullid toorjuustu-ploomitäidisega. Antud kogusest saab 8 rulli. Sirmikurullid maitsevad koduse kartulipudru ja salatiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 viilu valge leib
1.5 dl vesi või piim
1 sl õli
3 dl peenestatud suured sirmikud
1 tk Sibul
400 g hakkliha
2 tk kanamuna
1 tl Paprika (jahvatatud)
0.5 tl Valge pipar
1.5 tl Ürdisool
100 g *toorjuust
0.5 tl Estragon (kuivatatud)
8 tk kuivatatud ploomid

Valmistamine
Murenda kooritud leivaviilud vedeliku sisse ja lase pisut paisuda. Kuumuta pannil õli ning hauta selles tükeldatud seeni ja sibulat. Lisa hulka ülejäänud taignamaterjal ja sega ühtlaseks. Laota taigen niiskele töölauale 35 x 25 cm suuruseks ristkülikuks ning jaga plaat kaheksaks osaks. Pane igale osale pisut toorjuustu, estragoni ja pooleks lõigatud ploom. Keera tükid praelabida abil rulliks ning küpseta pannil.