Lõunasöögi retseptid

Pidulik kartulivorm 

Toidutare, 10. oktoober 2004, 23:25
Kartulivorm porru, küüslaugu ja sinihallitusjuustuga. Paku pidulikku kartulivormi liharoa juurde. See on ka omaette heaks pearoaks ega vaja juurde midagi peale värske salati.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g kartul
25 g Porrulauk
0.5 küünt Küüslauk
0.1875 tl sool
0.25 ml Must pipar
25 g sinihallitusjuust
0.5 dl rõõsk koor
0.5 dl piim
0.25 tl *vormi määrimiseks õli

Valmistamine
Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Puhasta porru ning lõika rõngasteks. Määri suurem ahjuvorm kergelt õliga ja lao sellesse kihiti kartuliviilud, porrurõngad ning murendatud juust. Raputa vahele peenestatud küüslauguküüned ja maitseained. Sega rõõsk koor piimaga ning vala kartulitele. Küpseta vormi ahju keskosas 225°C juures umbes 50 minutit. Paku pidulikku kartulivormi liharoa juurde. See sobob ka omaette heaks pearoaks ega vaja midagi juurde peale värske salati.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee