Kiudainerikkad toidud

Külmaseenesõlmed ehk seenetäidisega sõlmes saiad 

Toidutare, 5. oktoober 2004, 09:41
Pärmitaina-külmaseenesõlmed.

Kogus: viieteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 dl soe vesi
2 dl viili
50 g pärm
1 tl Ürdisool
2 sl mesi
3 küünt Küüslauk
3 dl Külmaseen
5 dl mitmeviljajahu
5 dl nisu- või pärmitaignajahu
0.5 dl õli
peale puistamiseks mooni-. seesami- või päevalilleseemneid
määrimiseks muna

Valmistamine
Sega soe vesi viiliga. Leota leiges vees pärm. Lisa maitseained, tükeldatud seened ja mitmeviljajahu. Sõtku tainas nisujahuga sitkeks ning lisa lõpuks õli. Lase tainal kerkida jahuga ülepuistatud laual ja vormi sellest latt. Jaga latt umbes 15 osaks, veereta iga tükk paelaks ning sõlmi lõdvaks sõlmeks. Pintselda kerkinud sõlmede peale muna, riputa peale seesami-, mooni- või päevalilleseemneid ja küpseta 225°C juures praeahjus 12-15 minutit. Kui kasutad soolaseeni, lase need vees keema, jahuta ja tükelda. Jäta sool tainase üldse panemata. Võid voolida tainast ka kaks ümmargust pätsi, sel juhul küpseta neid 200°C juures praeahjus umbes 30 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee