Lõunasöögi retseptid

Seene-läätsepada 

Toidutare, 5. oktoober 2004, 09:14
Hobuheiniku-läätsepada porru, porgandi ja pastinaagiga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
0.25 tk Porrulauk
0.25 tk Pastinaak
0.5 tk Porgand
0.5 sl õli
0.125 tl roheline pipar
1.25 dl vesi
0.25 tk köögiviljapuljongi kuubik
1 küüs Küüslauk
0.5 dl läätsed
0.75 dl tükeldatud hobuheinikud
0.25 tl Basiilik (kuivatatud)
veidi suhkrut
Ürdisool

Valmistamine
Jaota porru pikuti osadeks, loputa ja haki siis väiksemateks tükkideks. Tükelda kooritud juurviljad. Kuumuta kastrulis õli ja pruunista selles veidi juurvilja ning seeni. Lisa vesi ja köögiviljapuljongi kuubik ning pressi hulka soovi korral küüslauguküüned. Küpseta umbes 15 minutit. Lisa loputatud läätsed ja jätka küpsetamist veel 10 minutit. Lisa vajaduse korral vedelikku. Maitsesta basiiliku, rohelise pipra ja suhkruga. Kontrolli maitset ning lisa vajadule ürdisoola. Kaua haududes lähevad läätsed kergesti pudruks. Paku maitsva seene-läätsepajaroa juurde värsket salatit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee