Kiudainerikkad toidud

Kuuseriisikakaraskid 

Toidutare, 5. oktoober 2004, 08:39

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
5 dl Kuuseriisikas
5 dl vesi või piim
50 g pärm
2 tl sool
2 sl mesi või siirup
3 dl mitmeviljajahu
8 dl nisujahu
0.5 dl õli

Valmistamine
Haki seened. Leota pärm leiges vees. Lisa taignasse seened, sool, mesi ja mitmeviljajahu. Sõtku taigen nisujahuga pehmeks ja lisa kõige lõpuks õli. Lase taignas rahus kerkida. Moodusta taignast jahusel küpsetamislaual latt, jaga see 12 tükiks, veereta neist ümmargused pallid ja suru või rulli neist õhukesed karaskikettad. Lase ketasetel kerkida, torka neid kahvliga, määri soovi korral õliga ja küpseta 225°C juures praeahjus umbes 15 minutit. Määri karaskitele hakitud seente, maitseainete ja küüslauguga maitsestatud võiet.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee