Küpsetised
3. oktoober 2004, 04:25

Pitsapirukad

Pärmitainast pitsapirukad võib varem valmis küpsetada ja panna sügavkülma sööjaid ootama. Täidiseks sobib kõige paremini teravamitseline õlle- või grillvorst, aga sobivad ka viinerid või sardellid. Antud kogustest saab 8 pirukat.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
25 g pärm
2.5 dl vesi
2 sl õli
0.5 tl sool
2 dl grahamjahu (täisteranisujahu)
5 dl nisijahu
8 tk *väikesed vorstikesed
4 tk või suured vorstikesed
1.5 dl valmis pastakaste
Pune (kuivatatud)
200 g riivjuust
1 tk *peale kanamuna
riivjuustu

Valmistamine
Taina saab kiiresti valmis köögikombainiga. Murenda pärm tainakaussi ja kalla peale käesoe vesi. Mõõda kaussi õli, sool, grahamjahu ning pool nisujahust. Sõku, kuni tainas muutub ühtlaseks. Lisa vajadusel veel jahu. Lase 30 minutit kerkida. Jaga tainas kaheksaks osaks ja rulli tükid ovaalseteks lehtedeks. Määri iga tüki keskele pastakatset ning pane sellele kas terve või poolik vorstike. Maitsesta täidis pune ja riivjuustuga. Keera tainaservad vorsti peale ning pigista liitekoht tugevasti kokku, et täidis välja ei valguks. Lase pirukatel pool tundi kerkida, määri lahtiklopitud munaga ja puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta pitsapirukaid 15-20 minutit 250°C juures praeahju keskosas.