Lõunasöögi retseptid

Meetritort ehk võileivatort singi ja kurgiga 

Toidutare, 3. oktoober 2004, 04:06
Võileivatort singi-kurgitäidisega, kaunistuseks krevetid ja hakitud till.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
8 tk vormisaiaviilud
4 tk või pikisuunas lõigatult
3 dl maitsestamata jogurt
3 dl majonees
200 g väherasvane sink
0.5 tk Kurk
Estragon
Petersell
3 sl riivitud mädarõigas
suhkur
sool
Aedtill
400 g puhastatud krveteid

Valmistamine
Lõika saiaviiludelt koorikud ära ja sea pooled neist kandikule või lõikelauale ritta. Sega maitsestamata jogurt majoneesiga ja jaga segu kahte kaussi. Ühte kaussi lisa peeneks hakitud sink ja kurk, näputäis estragoni ja peterselli ning määri segu kandikule seatud vormisaiaviiludele. Ülejäänud saiaviilud lao täidisekihi peale. Teise kaussi lisa jogurti-majoneesisegule riivitud mädarõigas, sool ja suhkur ning määri pealmisele saiakihile. Lõpuks kaunista pealt krevettide ja hakitud tilliga. Serveeri võileivatort võimalikult külmalt. Täidises võid singi asemel kasutada ka suitsukala, aga sel juhul maitsesta jogurti-majoneesisegu sidrunimahla ja rohelise pipraga. Kaunistuseks sobivad ka päikeseküpsed tomatid paksude lõikudena ja petersell. Joogiks sobib hästi siia juurde jahe valge vein, magustoiduks aga mahlakad marjad ning puuviljad.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee