Kalatoitude retseptid
3. oktoober 2004, 03:43

Kalamarjatort

Forellimarjaga kaunistatud juustukook on kohvilaual teretulnud soolane suutäis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
100 g näkileib
1.5 dl kange kalapuljong
2 dl *rõõsk koor
200 g kodujuust
2 dl maitsestamata jogurt
1 dl créme fraiche
või hapukoort
200 g forellimari
2 sl sidrunimahl
hakitud till
0.5 tl roheline pipar
5 tk želatiinileht
0.5 dl kalapuljong

Valmistamine
Murenda näkileivad kalapuljongisse ja sega, kuni need muutuvad pehmeks. Pane näkileivamass lahtikäiva põhjaga vormi ja vajuta kergelt kinni. Pane želatiinilehed umbes 10 minutiks külma vette, pigista kuivaks ja lahusta kuumas kalapuljongis. Jahuta leem maha. Vahusta rõõsk koor ning sega sellega kodujuust, jogurt ja créme fraiche. Lõpuks lisa želatiini-puljongilahus ning kalla segu vormi näkileivakihi peale. Kata vorm kinni ja pane tort mõneks tunniks külmkappi tarretuma. Eemalda ettevaatlikult vormi küljed ning tõsta tort serveerimisalusele. Kaunistuseks tee tordi pinnale kalamarjast ja peeneks hakitud tillist ruudustik.