Küpsetised

Ahjupannkook singiga 

Toidutare, 3. oktoober 2004, 03:21
Ahjus küpsetatud pannkook singitäidisega. Samas ka muid täidiseid (seene-, vorsti-, anšoovise- ja köögiviljatäidis). Ahjupannkoogi võid küpsetada ka ilma täidiseta.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 dl nisujahu
6 dl piim
0.5 tl sool
4 tk kanamuna
0.5 dl sulavõi
200 g *toorsuitsuliha (seakaelakarbonaad)
2 sl või või toiduõli

Valmistamine
Vala pool piimast kaussi, sega jahu ja sool hulka. Sega ühtlasks taignaks. Lisa munad ja ülejäänud piim. Vispelda taigen ühtlaseks, lisa sulatatud või ja jäta taigen toasooja seima. Lõika suitsuliha väikesteks ühesuurusteks kuubikuteks. Pane ahjupann (umbes 20 x 30 cm) ahju, sea ahi 250°C temperatuurile ja kui pann on kuum, pruunista selles rasvaine. Laota lihakuubikud pannile ja pane see tagasi ahju. Pööra lihatükke mõned korrad ringi, et need ühtlaselt pruunistuksid. Kalla taigen pannile. Küpseta ahjupannkooki 20-30 minutit, kuni see muutub ühtlaselt kuldpruuniks. Ahjupannkoogi juurde paku pohlamoosi. Suitsulihatäidisega ahjupannkook maitseb hästi ka külmalt. Veel mõned täidised ahjupannkoogi jaoks: SEENETÄIDIS: Keeda lehterkukeseened ja õhukesteks rõngasteks lõigatud porru väheses rasvas pehmeks ja kuivaks. Laota segu poolküpse ahjupannkoogi pinnale ja peale pane ürdijuustu tükikesi või puista veidi kuivatatud estragoni ning küpseta kook valmis. VORSTITÄIDIS: Lõigu paras tükk keeduvorsti kaussi väikesteks kuubikutek või ribadeks. Lisa juurde 3 sl sinepit, 1 sl hakitud sibulat ja 2 dl maitsestamata jogurtit. Sega korralikult ja laota poolküpsele ahjupannkoogile. Riputa peale veidi riivjuustu ja küpseta kook valmis. ANŠOOVISETÄIDIS: Võta väike purk anšooviseid (või kilu- või räimefileed vürtsikastmes), nõruta fileed kuivaks, laota poolküpsele ahjupannkoogile ning lao neile peale õhukesi tomati- ja juustuviile. Küpseta kook valmis. KÖÖGIVILJATÄIDIS: Haki eelmisest söögikorrast järelejäänud keedetud köögivili peeneks ning maitsesta kergelt estragoni ja hapukoore-ürdiseguga. Laota köögiviljasegu rasvainega määritud ahjupannile ning kalla taigen peale. Küpseta peaaegu valmis, aga umes 10 minutit enne valmimist pane pinnale veel koore- või ürdijuustu tükikesi. Küpseta edasi, kuni juust on sulanud ja veidi pruunistunud. Ahjupannkoogi võid küpsetada ka ilma täidiseta: pruunista rasvaine pannil ja kalla taigen kuumale pannile. Nii saad ilusa kobeda koogi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee