Lihatoidu retseptid
3. oktoober 2004, 02:48

Pitsapannipirukas ehk kartulipitsa

Ahjus küpsetatud pitsapirukas kartulitainapõhjal erinevate täidistega - tuunikala-šampinjoni-, porru-salaami- või vürtsitatud hakklihatäidisega.

Koostisosad
3 dl rõõsk koor või piim
3 tk kanamuna
1.5 kg riivitud kartulid
50 g riivjuust (soovitav Parmesan) v. muu kõva juust
3 küünt Küüslauk
TUUNIKALA JA šAMPINJONID
või õhukesed porrurõngad ja salaamivorst
või vürtsitatud hakklihasegu

Valmistamine
Laota tainas ahjuplaadile ja küpseta 15 minutit 225°C juures praeahjus. Pane väljavalitud täidis peale ja kata see õhukeste tomativiilude või hakitud tomatiga. Pinnale puista riivjuustu. Küpseta veel 15-20 minutit, kuni taigen on hüübinud ja pind pruunistunud. Kui pitsapirukas on veidi jahutunud, siis riputa maitseks peale peenestatud basiilikut ja pipart.