Kiudainerikkad toidud

Sõstra-vahukooretäidisega tuuletaskud 

Toidutare, 3. oktoober 2004, 02:11
Antud kogustest saab 10-12 tuuletaskut.

Koostisosad
3 dl vesi
100 g või või margariin
2 dl nisujahu
3 tk kanamuna
2 dl *vahukoor
3 dl punased sõstrad
3 sl suhkur

Valmistamine
Aja vesi potis keema ja lisa rasvaine, lase see sulada ja aja uuesti keema. Lisa pidevalt puukahvliga segades ühtlase joana jahu. Sõtku tugevalt, kuni taigen tuleb poti küljest lahti. Ära kuumuta liiga palju, et rasv massist ei eralduks. Tõsta pott natukeseks ajaks pliidi kõrvale jahtuma. Lisa ükshaaval munad, vahepeal taignat tugevasti segades. Sõtku iga muna järel vähemlt 5 minutit, siis saad õhulise taigna. Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ja tee sellele tordipritsiga taignast umbes 6 cm läbimõõduga rõngad. Küpseta 25-35 minutit 200°C juures ahju alaosas. Ära ava ahjuust esimese 15 minuti jooksul, et õhulised "taskud" kokku ei vajuks. Võta välja ja pane restile jahtuma. Purusta sõstrad saumikseriga ja lisa marjapüreele maitse järgi suhkrut. Vahusta koor ja sega marjapüreega. Lõika jahtunud küpsetised pooleks ning alumistele pooltele pane lusika või tordipritsi abil sõstra-vahukoor. Täidise peale aseta tuuletaskute pealmine pool.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee