Lõunasöögi retseptid

Küülikusalat 

Toidutare, 2. oktoober 2004, 23:37
Praetud küülikukintsuviilud marineeritud aedoa-paprika-redise-šampijonisalatiga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
25 g Aeduba ehk Türgi uba
sool
0.25 tk punane paprika
0.25 tk roheline paprika
0.25 kimp Redis
37.5 g Šampinjonid
0.5 sl *šerriäädikas
1 sl kreeka pähkli õli
Must pipar
0.5 tk *küülikukints
praadimiseks võid
Basiilik (värske)
Rosépipar

Valmistamine
Blanšeeri ube 1 minut kergelt soolaga maitsestatud keevas vees, "ehmata" jääveega. Pese ja puhasta paprikakaunad, lõika hästi peenikesteks ribadeks. Puhasta, pese ja viiluta redised ning šampinjonid. Pane kõi kaussi koos ubadega. Marineeri šerriäädikas ja kreeka pähkli õlis umbes 15 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Loputa ning kuivata küülikukintsud, hõõru sisse soola ja pipraga. Sulata pannil või ning prae selles küülikukintse mõlemalt poolt umbes 20 minutit. Lõika liha õhukesteks viiludeks ja aseta salatitaldrikutele koos salatiga. Garneeri basiilikulehtede ning roseepipra teradega.