Linnuliha retseptid

Läätsesalat sooja pardimaksaga 

Toidutare, 2. oktoober 2004, 21:25
Hautatud ja marineeritud läätsed sooja pardimaksaga salatsiguril.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
31.25 g läätsed
0.25 tk Sibul
0.5 tk Nelk
0.125 lehte Loorber
0.25 tk šalottsibul
0.5 sl punase veini äädikas
0.125 tl Dijoni sinep
0.125 küünt Küüslauk
sool
Must pipar
1 sl pähkliõli
0.5 tk salatsigur
75 g pardimaks
25 g lahja suitsupekk
2.5 g või
petersellilehed

Valmistamine
Jäta läätsed ööseks keedetud vette likku. Koori sibul, pikeeri nelkide ja loorberilehega ning lase kerges soolvees keema tõusta. Pane vette läätsed ja keeda umbes 45 minutit, kuni läätsed on pehmed. Marinaadiks koori šalottsibul, haki ja sega koos äädika, sinepi, pressitud küüslaugu, soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Klopi sisse õli. Sega juurde soojad nõrutatud läätsed ja jäta 30 minutiks tõmbama. Pese salatsigur, eemalda juurikas ja eralda lehed. Lõika ära lehtede tipmised otsad ning lõika alumine ots rõngasteks. Jaota taldrikutele õiekujuliselt lehetipud, aseta taldriku keskele läätsed ja sigurirõngad. Lõika maks ja pekk kuubikuteks. Sulata kergelt praadides pekist rasv välja ning pane majapidamispaberile nõrguma. Prae samas rasvas maksa. Pane pekikõrned ja maksakuubikud läätsedele, puista peale hakitud peterselli.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee