Kiudainerikkad toidud
2. oktoober 2004, 19:08

Apelsinisupp kruupidega

Apelsinisupp kruupide, maasikate ja lehtainaküpsistega. Supp maitseb suurepäraselt ka külmalt.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
0.25 tk koorimata apelsin
0.75 tk kooritud apelsin
18.75 g tuhksuhkur
12.5 g kruubid
15 g külmutatud lehttainas
0.25 tl fariinsuhkur
0.5 sl apelsiniliköör
Kaneel (jahvatatud)
50 g Aedmaasikas

Valmistamine
Pese korralikult töötlemata apelsin, koori spetsiaalse noa või riiviga peenikesed ribad (ilma valge aluskooreta). Pressi kõikidest apelsinidest välja mahl ja lisa nii palju vett, kuni saad 1 liitri vedelikku. Sega tuhksuhkur 1 sl mahlaga ja lase potis madalal kuumusel karamellistuda. Kasta karamell korraks külma vette, vala potti juurde mahla ja pane pott uuesti pliidile. Kui karamell on sulanud, pane sinna kruubid ja keeda umbes 30 minuti jooksul pehmeks.
Vahepeal lase sulada lehttainal. Lõika tainavormidega välja poolkuud, määri kergelt veega ja raputa peale fariinsuhkrut. Küpseta eelsoojendatud ahjus 220°C (gaasipliidil 4.jaotus) juures umbes 10 minutit. Maitsesta supp likööri ja kaneeliga. Lõika neljaks pestud ja puhastatud maasikad ning lase neil supi sees 2 minutit tõmmata. Jaga supp tassidesse, kaunista lehttainakuude ja apelsinikoore ribadega. Supp maitseb suurepäraselt ka külmalt. Sel juhul lisa supisse toored marjad. Maasikate asemel võid kasutada ka põldmarju.