Lõunasöögi retseptid

Juustune riisikapikkpoiss 

Toidutare, 29. september 2004, 01:32
Juustu-ürditäidisega hakkliha-riisikapikkpoiss. Samadest ainetest võib valmistada ka täidetud rullid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
0.25 dl Riivsai
0.5 dl créme fraiche´i või hästi värsket paksu hapukoort
0.5 tk Sibul
1 küünt Küüslauk
0.5 tk kanamuna
0.5 tl Ürdisool
0.25 tl roheline pipar
0.25 tl Tüümian
125 g hakkliha
0.5 dl tükeldatud riisikad
37.5 g *riivitud juust
0.25 dl hakitud murulauk ja petersell

Valmistamine
Sega kausis riivsai ja créme fraiche. Lase segul paisuda. Lisa hakitud sibul, munad ja maitseained. Sega hulka hakkliha ning tükeldatud seened. Sega taigen ühtlaseks. Vajuta taigen veega niisutatud küpsetuspaberi peale 25 x 30 cm plaadiks. Puista sellele riivitud juust ja peenestatud ürdid. Keera plaat rulli ja tõsta õlitatud ahjuplaadile või vormi. Küpseta 200°C juures ahjus 30-45 minutit. Näpunäide: ühtlasi võid valmistada roa kõrvale kartulid. Pese kartulid hoolega, lõika 4-6 tükiks ja pane pikkpoisi kõrvale küpsema. Määri kartulitükke enne ahjupanekut põgusalt sojakastmega. Võid lõigata kartulid ka sakilise servaga noaga õhukesteks viiludeks. Samadest ainetest võib valmistada pikkpoisi asemel ka rullid ehk jaga riivjuustuga ülepuistatud plaat umbes 10 x 10 cm ruutudeks, keera väikesteks rullideks ja küpseta küpsetuspaberil ahjus 200°C juures umbes 30 minutit. Rulle võid ka pannil küpsetada.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee