Lehter-kukeseenehautis kanaga
, 29. september 2004 00:00
Lehter-kukeseenehautis kana ja riisiga.
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
0.75 dl riis
0.25 tk keedetud kana või küpsetatud broiler
1.25 dl keedetud lehter-kukeseened
0.5 dl hapukoor
0.25 dl kanapuljong
sool
Must pipar
0.125 tk sidruni mahl
0.75 sl hakitud petersell
0.75 dl riis
0.25 tk keedetud kana või küpsetatud broiler
1.25 dl keedetud lehter-kukeseened
0.5 dl hapukoor

0.25 dl kanapuljong
sool
Must pipar
0.125 tk sidruni mahl
0.75 sl hakitud petersell
Valmistamine
Keedetud lehter-kukeseened panna väiksemasse kaanega ahjupotti. Segada hapukoor, kanapuljong, maitseained ning sidrunimahl ja lisada segu seentele. Potil lasta olla ahjus 200°C juures tund aega. Riis keeta. Kanaliha eraldada kontidest ja lõigata ilusateks tükkideks. Kanatükid panna võitatud ahjuvormi ühele poolele, riis teisele poolele. Lehter-kukeseenehautis kallata kanatükkidele. Pott katta fooliumiga ning hoida ahjus 15-20 minutit 225°C juures just enne serveerimist. Garneerida peterselliga. Juurde võib pakkuda rohelist salatit.