Lõunasöögi retseptid
23. märts 2011, 11:52

Šampinjonirisoto

Šampinjonirisotto paprika või tomatiga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
0.5 dl riis
1.5 dl vesi
0.25 tk šalottsibul
50 g Šampinjonid
0.75 sl taimeõli
0.25 tk puljongikuubik
0.5 tk Tomat
0.25 tk või suur punane paprika
sool
Must pipar
hakitud värske petersell

Valmistamine
Šalott hakkida ning praadida paksu põhjaga potis vähese taimeõliga kuldkollaseks. Lisada kuivad šampinjoniviilud ning segada veidi aega. Lisada taimeõli ja kuiv keetmata riis. Segada, lisada vedelik ning puljonikuubik. Lisada pisikesteks tükkideks lõigatud tomat või paprika ja maitsestada. Enam mitte segada, lasta roal tasasel tulel haududa. Enne serveerimist puistata risoto peale rohkesti peterselli.