Küpsetised

Seene-kartulipirukas 

Toidutare, 24. september 2004, 20:46
Seene-kartulipirukas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 kg kartul
50 g või
1 dl kuum piim
2 tk kanamuna
75 g riivitud parmesani v. muud kõvat juustu
350 g *kupatamist mittevajavad seened
50 g või
2 küünt Küüslauk
2 sl hakitud petersell
200 g tugevamaitseline juust

Valmistamine
Koorega kartulid keeta soolaga maitsestatud vees pehmeks, jahutada veidi ja koorida. Suruda pudrutambi abil puruks. Lisada või ja kuum piim ning segada ühtlaseks. Veidi jahtunund pudrule lisada pidevalt segades juurde munad ja 2/3 riivjuustust. Seened puhastada ja lõigata paksemateks viiludeks või sektoriteks. Küüslauguküüned koorida ja purustada küüslaugupressi abil või hakkida. Või kuumutada pannil, lisada seeneviilud ning kuumutada pidevalt segades, kuni vedelik on aurustunud. Lisada küüslauk ja kuumutada veel mõni minut. Segu maitsestada hakitud peterselli, soola ja pipraga. Juust lõigata väikesteks kuubikuteks. Ahjuvorm määrida võiga. Panna umbes pool kartulipudrust vormi põhjale, sellele juustukuubikud. Nüüd panna vormi seenesegu, selle peale omakorda ülejäänud kartulipuder. Peale puistata ülejäänud riivjuust. Küpsetada 190°C juures ahjus pool tundi, kuni pirukas on pealt kullakarvaline. Kaaslaseks sobib värske salat mõnusatest sügisestest köögiviljadest.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee