Lõunasöögi retseptid

Seeneroog odratangudega 

Toidutare, 24. september 2004, 20:28
Vormiroog seente, odratangude ja selleriga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
18.75 g või
0.25 tk Sibul
0.75 küünt Küüslauk
0.75 tk sellerivars
100 g seguseened
1 dl odratang
sool
0.25 sl vürtsikaste
2 dl kuum köögiviljapuljong
0.75 sl hakitud petersell

Valmistamine
Sibulad koorda ja hakkida, küüslauguküüned koorida ja purustada küüslaugupressi abil või hakkida. Sellerivarred lõigata viiludeks, seened hakkida. Või sulatada pannil, lisada sibul ja kuumutada, kuni see on muutunud klaasjaks. Lisada küüslauk ja selleriviilud ning kuumutada veel paar minutit. Lisada seened ja kuumutada segu tasasel tulel umbes 10 minutit. Lisada odratangud, segada hoolega, maitsestada vürtsikastme, soola ja pipraga. Lisada kuum puljong ning kuumutada tasasel tulel keemiseni. Nõu katta kaane või fooliumiga ja küpsetada 170°C juures 30 minutit, kuni vedelik on imendunud. Valminud toit segada kahvliga kohevaks ja lisada petersell. Enne serveerimist on soovitav lasta roal veel veerand tundi seista, et maitsed ühtlustuksid. Juurde sobib pakkuda köögiviljatoorsalatit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee