Lõunasöögi retseptid

Gribojedovi seljanka 

Toidutare, 21. september 2004, 04:32
Seeneseljanka. Seljankapõhja võib valmistada suurema koguse ja portsjoniteks jaotatuna sügavkülmutada.

Kogus: ühele

Koostisosad
2.5 dl puhastatud värsked mahedada seened
0.5 dl marineeritud või soolatud seened
0.75 tk Sibul
0.5 küünt Küüslauk
1 tk hapukurk
0.25 tk keskmine porgand
0.25 dl mustad kivideta oliivid
0.5 sl Kappar
0.25 sl Sinepiseemned
12.5 g või
37.5 g suitsuliha
25 g viinerid
0.125 tk Sidrun
0.75 sl tomatipüree
0.25 lehte Loorber
0.25 dl hakitud maitseroheline (estragon, vorstirohi, till, petersell, leekputk või lehtseller)
sool
Must pipar

Valmistamine
Kuumuta värsked seened võis läbi. Lisa suitsulihakuubikud, hakitud sibul, küüslauk ja porgand. Veidi aja pärast ka tomatipüree, marineeritud seened ja sinepiseemned. Sega seljankapõhi hästi läbi ja vala supipotti. Lisa keev vesi ning hauta suppi tasasel tulel mõni minut. Seejärel lisa kooritud-tükeldatud hapukurgid, kapparid, ratasteks lõigatud oliivid, loorberileht ja sidrunikoor ning kõige viimasena tükeldatud ja pannil üle pruunistatud viinerid. Lase supil kümmekond minutit keeda ning maitsesta lõplikult. Serveeri hakitud maitserohelise, paprikaviilude ja hapukoorega garneeritult. Seenesupi põhja võid suurema koguse ette valmis teha, ühekordselt tarvitatavateks portsjonideks jaotada ning sügavkülma tõsta. Järgmisel korral kulub toiduvalmistamisele selle võrra vähem aega ja vaeva.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee