Küpsetised

Suur seenepirukas 

Toidutare, 20. september 2004, 22:41
Võitaigna põhjal seene-sibula-juustutäidisega plaadipirukas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
450 g võitainas
1.5 l erinevad värsked seened
6 dl või kupatatud seened
2 sl või
3 tk Sibul
1.5 dl hakitud petersell
sool
Must pipar
3 dl riivjuust
4 dl piim
4 tk kanamuna

Valmistamine
Rulli taignast nelinurkne plaat. Vooderda sellega 20 x 35 cm vorm või küpsetusplaat. Torka taignasse kahvliga augud ja pane 30 minutiks külmkappi. Keeda seeni mõni minut, nõruta ja loputa külma veega. Tükelda seened ja pane potti tagasi. Kui kasutad kupatatud seeni, pane need korraks potti omas mahlas keema. Lase vedelikul aurustuda. Koori ja haki sibulad. Lisa need koos võiga seentele. Maitsesta peterselli, soola ja pipraga. Pane vormi kihiti seeni ja riivitud juustu. Kalla peale muna-piimasegu. Küpseta 175°C juures ahjus 50-60 minutit, kuni piruka pind pruunistub. Lõika pirukas tükkideks ja serveeri koos salatiga.