Küpsetised
20. september 2004, 22:08

Porru-seenepirukas

Porru-seenetäidisega muretaignapõhjal lahtine ümmarguses vormis küpsetatud pirukas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 dl nisujahu
150 g või (margariin)
3 sl vesi
5 dl *puhastatud kukeseened või võitatikud
1 tk väike porrulauk
2.5 sl nisujahu
2 dl pihapuljong või piim
1.5 dl rõõsk koor
sool
valge pipar
kaunistuseks porrurõngad

Valmistamine
Näpi jahu ja või (margariin) segamini. Lisa vesi, sõtku kiiresti taigen ja pane see 30 minutiks külmkappi. Rulli taignast õhuke ümmargune plaat ja vooderda sellega 22 cm läbimõõduga vorm. Lõika fooliumist kitsas riba ning kata sellega vormi ja taigna serv. Torka põhja kahvliga augud. Küpseta 15 minutit 225°C juures ahjus. Tükelda samal ajal seened ja porrulauk. Sulata potis või (margariin) ning kuumuta seeni ja porrurõngaid nii kaua, kuni vedelik aurustub. Puista seentele jahu, lisa puljong või piim ja hauta 3-5 minutit. Maitsesta. Kalla hautis vormi ning küpseta ahjus veel 15 minutit. Kaunista pirukas porrurõngastega ja serveeri ahjusoojalt.