Lõunasöögi retseptid

Kukeseentega täidetud kabatšokid 

Toidutare, 20. september 2004, 21:11
Kukeseene-porrutäidisega ahjus küpsetatud kabatšokid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Kabatshokk
0.5 sl õli
0.125 tl sool
2 dl puhastatud kukeseened
0.25 tk Porrulauk
0.25 sl või
0.25 dl créme fraiche
0.25 dl riivjuust
Estragon (kuivatatud)

Valmistamine
Lõika kabatšokid pikuti pooleks ja pruunista lõigatud pinnad kergelt õlis. Tõsta kabatšokipoolikud hetkeks jahtuma. Uurista pehmenenud sisu välja. Maitsesta kabatšokke soola ja estragoniga. Kuumuta seeni pannil omas mahlas. Sega aeg-ajalt, kuni vedelik on auranud. Lõika porrulauk pooleks, loputa lehti hoolikalt, lõika porru tükkideks ja vala tükid seente hulka. Lisa või ja sega. Kuumuta seeni ja porrut mõõdukal tulel, kuni porru pehmeneb ja seened kergelt pruunistuvad. Lisa kuumadele seentele créme fraiche ja tõsta segu kabatšokipoolikutele. Aseta need ahjuvormi. Puista täidetud kabatšokkide pinnale riivjuustu ja tõsta vorm 25-30 minutiks 200°C kuumusesse ahju. Serveeri röstitud leiva või krõbedate kuklitega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee