Lõunasöögi retseptid

Seenerisotto 

Toidutare, 7. jaanuar 2008, 20:37
Seenerisotto.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 dl tervena keedetud puravikud või kupatatud riisikad
0.5 sl või
0.125 tl Safran
0.5 dl kuiv valge vein
2.5 dl kanapuljong kuubikutest
1.25 sl või
0.25 tk keskmise suurusega sibul
1 dl riis
sool
Must pipar
0.5 sl tükeldatud värske petersell
riivitud juust

Valmistamine
Safran segada soojendatud veiniga. Panna kõrvale. Kanapuljong kuumutada keemiseni. Osa võist sulatada paksu põhjaga potis ning praadida selles peeneks hakitud sibul. Lisada ülejäänud või ning kallata sellesse riis. Segada riisi seni, kuni see on läikiv ja kollane. Seejärel lisada vein safraniga ning vähehaaval kanapuljong, et see pärast iga kallamist keema läheks. Riisi segada kogu aeg puulusikaga, et riis ei kõrbeks põhja. Veidi enne seda, kui riis on valmis (riisisordist olenevalt umbes 30 minutit), lisada teises katlas keedetud terved puravikud või tükeldatud riisikad. Lisada ka seentest eraldunud vedelik. Kui risotto on õnnestunud, muutub ta kooretaoliseks. Enne serveerimist puistata peale hakitud peterselli ja riivjuustu. Risottole võib lisada porgandikuubikuid või külmutatud herneid. Need tuleb segada koos riisiga kastrulis enne vedeliku lisamist.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee