Küpsetised

Kabatšokipirukas 

Toidutare, 17. september 2004, 00:23
Kabatšokipirukas riisiga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg kabatšokk
3 sl keedetud riis
3 tk kanamuna
1 dl rõõsk koor
sool
valge pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)

Valmistamine
Kabatšokk lõigata rõngasteks ja keeta umbes 10 minutit soolaga maitsestatud vees. Noort kabatšokki ei pea tingimata koorima. Keedetud kabatšokk kallata sõelale ja suruda kahvliga puruks. Lasta üleliigsel vedelikul ära nõrguda. Ümmargune ahjuvorm määrida võiga. Munad lüüa vahule, lisada koor ja maitseained ning vahustada veel. Kabatšokipüree laotada ühtlase kihina vormi põhjale, sinna peale panna keedetud riis ja valada üle muna-kooreseguga. Küpsetada pirukat 180°C juures 40-50 minutit. Pakkuda liha- või kalatoidu lisandina. Ka külmalt on kabatšokipirukas väga hea.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee