Küpsetised

Vaarikakook maasikakastmega 

Toidutare, 16. september 2004, 21:28
Vaarikakook vaniljekisselli ja maasikakastmega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
150 g margariin
0.5 dl suhkur
1 tk munakollane
1 sl riivitud sidrunikoor
3 dl nisujahu
0.25 tl sool
2 dl *vaniljekissell või -puding
1 dl vahukoor
10 dl *maasikad
1 dl suhkur
4 tl sidruni- või apelsinimahl

Valmistamine
Mõõda kõik taigna koostisosad kaussi ja sega kas mikseri või köögikombainiga ühtlaseks taignaks. Suru taigen ümmarguseks kettaks ja pane umbes 1 tunniks kilekotiga külmkappi. Pane taigen kahe küpsetuspaberi vahele ja rulli sellest ketas, mis on koogivormist 2-3 cm suurem. Tõsta taignaketas paberi abil vormi. Ääred jäta paksemaks, siis tuleb põhi vormist kergemini välja ja seisab marjatäidise all ilusasti koos. Torgi taignapõhja kahvliga ja pane 15-20 minutiks 200°C kuumusesse ahju küpsema. Lase ahjust võetud koogialusel vormis jahtuda ja tõsta siis see sealt ettevaatlikult serveerimisalusele. Löö kisselli jaoks võetud koor tugevaks vahuks, sega kisselliga ja määri koogipõhjale. Kissellikihi peale lao vaarikad ilusti üksteise kõrvale. Mõõda kõik maasikakastmeks vajalik mikserisse ja sega ühtlaseks püreeks. Kuni laualeviimiseni hoia maasikakastet külmkapis, serveeri koogi juurde.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee