Küpsetised

Vanaema mustikakook 

Toidutare, 16. september 2004, 21:13
Pärmitaignal lahtine mustikakook.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
0.5 tk pärm
2 dl piim
0.5 dl suhkur
0.5 tl sool
50 g sulatatud margariin
5 dl nisujahu
7 dl *mustikad
0.5 dl suhkur
1 sl kartulijahu

Valmistamine
Murenda pärm taignakaussi ja vala käesoe piim peale. Sega hulka suhkur, sool ja sulatatud margariin. Sega jahu taignasse ja sõtku mõni minut, kuni saad vetruva ja kausi küljest lahtituleva taigna. Lase taignal 10 minutit seista ja rulli sellest siis küpsetuspaberil õhuke neljakandiline või ümmargune leht. Tõsta taignaleht küpsetuspaberi abil ahjuplaadile või vormi. Pööra taignalehe servad umbes 1 cm laiuselt kahekorra või suru need plaadi äärtele kinni. Laota mustikad koogipõhjale. Sega suhkur kartulijahuga ja puista marjadele. Kui tahad magusamat kooki, siis võid suhkru ja kartulijahu hulka poole võrra suurendada. Lase 15-20 minutit kerkida. Küpseta kooki 200°C juures 20-30 minutit, kuni servad pruunistuvad ja keskpaik taheneb. Enne lahtilõikamist lase jahtuda, siis marjadest kate hüübib ja muutub paremini lõigatavaks.