Saksamaa köök

Saksa kirsitort 

Toidutare, 23. märts 2011, 12:29
Kirsitäidisega tort.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
400 g hapukirsid
1.5 dl kirsi- või segumahla kontsentraat
2 sl suhkur
1 sl kartulijahu
2 sl kirsiliköör või -mahl
150 g toasoe või
1.75 dl suhkur
2 tl vanillsuhkur
4 tk kanamuna
2 dl nisujahu
1 sl riivitud sidrunikoor
500 g Kohupiim
1 tl Küpsetuspulber

Valmistamine
Loputa ja puhasta kirsid ning eemalda kivid. Sega potis mahl, suhkur, liköör ja kartulijahu. Aja keema ning tõsta pott kohe tulelt. Pane kirsid tulisesse vedelikku ja lase jahtuda, (kui tahad kompotti ka tordi juurde pakkuda, siis tee seda kahekordne kogus). Sega rasvaine, suhkur ja vanillsuhkur kohevaks massiks. Lisa ükshaaval munad, vahepeal hoolega vispeldades. Lisa küpsetuspulbriga segatud nisujahu, riivitud sidrunikoor ja kohupiim. Kata koogivormi põhi (läbimõõt 26 cm) küpsetuspaberist lõigatud kettaga ja lõika riba ka külje vooderdamiseks. Määri küpsetuspaber võiga ja puista jahuga üle. Kalla pool tainast vormi ja kirsikompott selle peale nõnda, et et servast jääb 2 cm paljaks. Ülejäänud tainas kalla täidisele ja silu pind siledaks. Küpseta 1,5 tundi 175°C juures ahju alaosas. Ahjust võetud tort lase vormis jahtuda ja tõsta siis serveerimisalusele. Kaunista pealt tuhksuhkruga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee