Küpsetised

Õuna-juustukook 

Toidutare, 16. september 2004, 19:36
Õuna-juustukook tahab paar päeva jahedas seista, siis muutub ta maitsvamaks. Pikemaks säilitamiseks võib kooki ka külmutada.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 dl õli
3 dl suhkur
4 dl riivitud õunad
2 tk kanamuna
3 dl nisujahu
1 tl sooda
1 tl küpsetuspulber
näputäis soola
2 dl (pähklipuru)
1 tk sidruni mahl ja riivitud koor
2 tl Kaneel (jahvatatud)
200 g *maitsestamata sulatatud juust
100 g või
0.5 tk sidruni riivitud koor
0.5 tl vanillsuhkur
50 g tuhksuhkur

Valmistamine
Sega õli suhkruga ja vispelda tugevasti, kuni segu muutub valgeks. Sega hulka riivitud õunad ja munad. Kuivained sega omavahel ja lisa siis taignasse koos maitseainetega. Võta avatava põhjaga koogivorm, mille läbimõõt on 24 cm. Määri korralikult ja kalla taigen sisse. Küpseta koogipõhja 50 minutit 175°C juures ahjus ja seejärel jahuta. Pinnakatteks sega juust, või, maitseained ja suhkur. Sega hästi, kuni segu muutub kohevaks. Määri ühtlase kihina koogipõhjale. Õuna-juustukook tahab paar päeva jahedas seista, siis muutub ta maitsvamaks. Pikemaks säilitamiseks võib kooki ka külmutada.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee