Kalatoitude retseptid
23. märts 2011, 12:41

Baden Badeni kalafilee

Ahjus küpsetatud kala

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Kalafilee
0.25 tk Sibul
62.5 g Soolaseened (leotatud)
0.5 sl Maitseürdid
31.25 g Peekon
0.625 dl Valge vein
0.25 küüs Küüslauk
0.125 tk Sidrun
0.25 dl Juust
0.25 sl Või
Sool
Must pipar

Valmistamine
Loputatud kalafileed aseta niiskesse ahjuvormi. Rõngasteks lõigatud sibul laota kalale. Tükelda peekon ja lase veidi pruunistuda, lisa leotatud ja tükeldatud seened. Prae needki läbi ja laota peekoni-seenesegu kalale. Omavahel sega vein, pressitud küüslauk ja maitseained ning kalla kalale. Kõige lõpuks lisa sidrunimahl. Pott kata kaanega ja tõsta ahju. Poole tunni pärast lisa riivitud juust ja võitükid. 10-15 viimast minutit lase toidul küpseda ilma kaaneta. Valmistusaeg 200º C juures umbes 45 minutit.