Küpsetised
16. september 2004, 07:55

Lehttainas õunakook

Kiirlehttainaga õunakook

Taigen: 500g jahu300g margariini1 muna3/4 klaasi vett1tl sidrunihapet (või 30% äädikat)1/2 tl soolaTäidis:Supitaldrikutäis hapuka õuna lõikepool klaasi suhkrutõunte asemel võib kasutada paksemat keedistPealtmäärimiseks: muna või munavalget Valmistusõpetus: Muna lahti lüüa, lisada vesi, äädikas ja sool. Taignalaual hakkida noaga sõmeraks jahu ja margariin, valada vedelik jahu sisse vajutatud lohku ja segada taigen valmis. Taigen panna mitmeks tunniks jahedasse kohta. Taigna võib ka eelmisel päeval valmis teha ja jahedas hoida. Taigen jagada pooleks. Üks pool rullida, asetada võitud plaadile, katta õunalõikudega, millele raputada peale suhkur ja kaneel. Õunalõigud katta teise parajakslõigatud taignapoolega. Kooki pintseldada pealt muna või munavalgega ja küpsetada keskmise kuumusega ahjs kuldpruuniks. Enne ahju panemist võib pealmist taignakihti kergelt kahvliga auguliseks torkida.